ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badou Jack i ringen mot stjärnskott: Aldrig mött någon som mig”

Henrik Ek · 14 Jan 2019
Uppdaterad 15 Jan 2019
Badou Jack bor sedan flera år i Las Vegas där han ingår i den tidigare världsstjärnan Floyd Mayweathers stall.

Badou Jack bor sedan flera år i Las Vegas där han ingår i den tidigare världsstjärnan Floyd Mayweathers stall.


Badou Jacks önskemotståndare försattes i koma och lär aldrig boxas igen. Viktklassen toppas i dag av nya namn och när svensken kliver upp i ringen på lördag är det för att ta steget mot dominans i lätt tungvikt.

klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanen Marcus Browne har pratat om hur glad han är att äntligen få kliva upp på den stora scenen. Matchen mot Badou Jack sker på en gala där legendaren Manny Pacquiao är huvudnumret i en fight mot Adrien Broner – helt klart en av årets största boxningsevent.

– Han är glad nu, men inte när det är över, säger Badou Jack med ett skratt och fortsätter sin analys av den sju år yngre motståndaren.

– Han är en talangfull boxare, men han har varit väldigt skyddad. Han har bara fått lätta matcher för att komma framåt. Han har aldrig gått 12 ronder och han har definitivt aldrig mött någon som mig.

Badou Jack får hjälp av sin tränare Lou Del Valle under en träning inför matchen mot Marcus Browne.
Badou Jack får hjälp av sin tränare Lou Del Valle under en träning inför matchen mot Marcus Browne.Foto: Arash Naderi

Därmed inte sagt att den svenske dubble världsmästaren underskattar sitt motstånd. Och för Badou Jack handlar fighten om så mycket mer – han vill på nytt bli världsmästare i sin nya viktklass och förena bälten.

Matchen på lördag gäller den så kallade ”interimtiteln” i lätt tungvikt inom organisationen WBA. WBA har i just den här viktklassen tidigare haft flera världsmästarbälten i graderingen ”super” och ”regular”, men just nu finns bara en ensam världsmästare – ryske Dimitrij Bivol.

Men det är alltså inte hans bälte den här matchen handlar om. I och med Jack-Browne kommer lätt-tungviktsklassen på lördag att ha en ”regular” och en ny ”interim”-mästare.

Fler titelmatcher

– Vår match handlar också om ”WBC Silver”-titeln, men det är ingenting jag bryr mig om. Det betyder bara att man blir rankad som nummer ett att möta WBC-världsmästaren, säger Jack.

Och en ny chans att möta WBC-världsmästaren var fram till nyligen precis vad svensken hoppades på. Han gjorde det så sent som i maj 2018, men fighten slutade oavgjort och den dåvarande mästaren Adonis Stevenson behöll därför bältet.

Sedan dessa har Stevenson förlorat bältet till Oleksandr Gvozdyk från Ukraina – under dramatiska former.

Kanadensaren knockades i den 11:e ronden och fick direkt föras till sjukhus med hjärnblödning.

– Han har vaknat upp ur sin koma nu och tydligen börjat röra sig och prata lite. Mer än så vet jag inte, säger Badou Jack som visat sitt stöd till Stevenson på sociala medier.

Erik Skoglund här hemma, Frida Wallberg innan det, nu din motståndare Adonis Stevenson. Börjar du tänka själv när sådana här saker händer runtom dig?

– Nja, jag vet att det här är en tuff bransch. Det jag kan göra är att förbereda mig så bra jag kan för matcher och ta hand om mig själv. Inte för att det alltid spelar någon roll, men det är så man måste jobba.

Har du förberett dig på något sätt för matchen på lördag?

– Det liknar min förra camp, men den här gången har jag haft en kock från Lockhart and Leith hos mig som lagat all min mat. De jobbar mycket med UFC-fighters och det känns faktiskt som att det gjort skillnad.

Galan visas på Viaplay med start 03.00 natten mot söndag.

pil
Badou Jack

Ålder: 35 år

Längd: 185 cm

Viktklass: Lätt tungvikt (79 kg)

Från: Stockholm

Bor: Las Vegas, USA

Proffsmatcher: 26 (22 segrar, 1 förlust, 3 oavgjorda)

Världsmästare: Hade WBC-bältet i super mellanvikt mellan våren 2015 och sommaren 2017 innan han avsade sig titeln för att gå upp en viktklass. Blev direkt WBA-världsmästare i lätt tungvikt i augusti 2017 med avsade sig även det bältet kort därefter för att istället gå en titelmatch om WBC-bältet i samma viktklass. Går på lördag en match om WBA:s interimmästarbälte.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro