ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badou om sitt jack som blev en världssnackis – och då vill han gå ny fight

Henrik Ek · 22 Feb 2019
Uppdaterad 22 Feb 2019
Badou Jack förlorade sin senaste fight mot amerikanen Marcus Browne. De sista fem ronderna hade svensken problem att boxas på grund av allt blod som rann ned i ögonen.

Badou Jack förlorade sin senaste fight mot amerikanen Marcus Browne. De sista fem ronderna hade svensken problem att boxas på grund av allt blod som rann ned i ögonen. Foto: Privat/TT


Badou Jacks förlust gick mestadels obemärkt förbi – Badous jack däremot engagerade en hel boxningsvärld. Det läker fint, men det får ta lite tid”, säger den svenske boxningsstjärnan som lovar att han snart är redo för ny fight.

klar

Artikellänk är kopierad

De som sett Badou Jack i ringen insåg att något inte stämde. Det var inte samma klipp i slagen och försvaret verkade inte heller stämma mot amerikanen Marcus Browne.

– Jag hade ingen energi. Jag funderar om det kanske var vätskebrist. Men jag vill inte komma med ursäkter, säger han i dag, några veckor efter nederlaget.

För det blev förlust med eniga domare emot sig – och egentligen inte så mycket mer att säga om den saken.

Att matchen gick alla tolv ronden var dock något som diskuterades efteråt. Inte för att svensken var skakad av motståndarens slag, utan för att han blödde – rejält.

Olycklig krock

Det var i den sjunde ronden som Browne och Jack kolliderade panna mot panna, men medan amerikanen hade turen på sin sida fick Badou ett jack som kom att grusa hans planer för de kommande ronderna.

(Varning för starka bilder i inbäddade flödet)

Det började inte som något värre än vad du sett tidigare inom kampsporten, men slutade – fem ronder av slag senare – som något hämtat direkt ur en skräckfilm.

– Det läker fint. Men det viktiga är att det inte bara läker i det yttre lagret av hud. Det är tre lager som ska läka. Stygnen är borta nu men jag ska fortsätta smörja det. Det kommer knappt synas när det är läkt, säger Badou Jack om efterspelet.

Återvänt till Dubai

Om förlusten har han inte mycket att säga. Det är en känsla av ”sådant som händer”.

– Förvånad? Nej, inte direkt. Jag visste att han (Browne) var bra, men jag tror inte att han hade haft en chans om jag inte fått jacket i pannan.

Just nu befinner sig Badou i Dubai, som vanligt efter fighter. Där ska han bland annat arrangera sin första egna boxningsgala den 3 maj under det nya promotionbolaget ”Badou Jack Promotions”.

Här är några av världens medier som rapporterade om jacket, snarare än fighten.
Här är några av världens medier som rapporterade om jacket, snarare än fighten.

Men han försäkrar att han inte brutit med sin egen promotor, Floyd Mayweather.

– Nej, jag själv tillhör fortfarande Mayweather promotions, men det här är för andra fighters. Jag hoppas kunna få in någon svensk på min gala.

Dags för lättare match?

Nästa stopp på turnén efter Dubai är Jordanien där han ska besöka flyktinglägret Zaatari, dit han också återkommit genom sitt biståndsinitiativ Badou Jack Foundation och genom sitt kosttillskottbolag, Ripper Nutrition.

– Jag är egentligen på semester, men det blir mycket business ändå. Men det är kul. Det är sådant här jag vill göra när jag är klar med boxningen.

Badou Jack kämpade vidare i fighten mot Marcus Browne, trot blodet rinnande i ansiktet. Foto: John Locher/AP/TT
Badou Jack kämpade vidare i fighten mot Marcus Browne, trot blodet rinnande i ansiktet. Foto: John Locher/AP/TT

Men det låter som att det är ett tag kvar. Den dubble världsmästaren är redan igång och tränar och säger att han kommer vara redo för en ny fight inom en rimlig framtid.

– Jag hoppas på ny match någon gång i slutet av sommaren kanske? Vi får se. Jag vet inget om vilken motståndare det kan bli. Kollar du över mina senaste sju fighter så är det bara titelmatcher. Det kanske det inte måste vara igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro