ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badrumstaket störtade in över 7-åriga Hani

Karl Grauers · 30 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Först droppade det vatten och sedan rasade det ner, säger Hanin Aleqshami, 7. Hennes far Abdul Karim visar raset.

– Först droppade det vatten och sedan rasade det ner, säger Hanin Aleqshami, 7. Hennes far Abdul Karim visar raset. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Badrumstaket störtade in över 7-åriga Hanin. Fastighetsägaren ignorerade felanmälningar om fukt i ett halvår.

Familjen Aleqshamis badrum på Ystadvägen i Malmö kunde ha blivit en dödsfälla. När sjuåriga dottern Hanin duschade störtade plötsligt taket in över henne. Hon slog sig i huvudet och chockades svårt.– Hon var jätterädd och grät, säger flickans far Abdul Karim Aleqshami.

Trots att fastighetsägaren Newsec fick en första felanmälan om det fuktskadade taket i april gjorde de ingenting.– Newsec har väntat i sex månader. Varje gång vi har ringt dem har de sagt att de ska fixa det. Men inget hände, säger Abdul Karim Aleqshami.

Newsecs informationschef Cecilia Ahlquist säger att problemen började i lägenheten ovanför familjens Aleqshamis. En vattenskadad golvbrunn ska ha förstört deras badrumstak. – Men har man en vattenskada ska man inte behöva vänta så länge. Jag beklagar verkligen det som hänt familjen, säger hon.

Att Newsec inte gjort något på ett halvår skyller Cecilia Ahlquist på att företaget inte fått tillträde till lägenheten ovanför. Efter takraset i lördags lyckades de dock bli insläppta redan på tisdagen.

Sedan Metros besök har Newsec röjt upp i badrummet och Cecilia Ahlquist lovar att skadan ska repareras så snart som möjligt. Andreas Persson, jurist på Hyresgästföreningen, anser att företaget skulle ha kontrollerat badrummet senast en vecka efter första felanmälan.– Newsec har haft en jäkla tur att det inte blev värre än det blev, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Grauers
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro