ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Badsalt" kan ha orsakat flera fall av kannibalism i USA

TT · 1 Jun 2012
Uppdaterad 1 Jun 2012
En naken man ertappades med att äta på ett ansikte vid sidan av en motorväg  i Miami-området.

En naken man ertappades med att äta på ett ansikte vid sidan av en motorväg  i Miami-området. Foto: The Miami Herald/AP photo


USA skakas av två fall av kannibalism. Åtminstone det ena fallet tros ha upphov i bruk av syntetiska droger som kallas "badsalter".

klar

Artikellänk är kopierad

I söndags sköt polisen i Florida ihjäl en 31-årig man som var i färd med att tugga i sig en annan mans ansikte. Det hände vid en genomfartsled i Miami och fångades på bild av en övervakningskamera.

I tisdags greps en 21-årig student i Baltimore för att ha tagit livet av en 37-årig gäststuderande, styckat kroppen och ätit upp delar av offrets hjärna och hela hjärtat.

Gäststudenten från Ghana bodde med 21-åringen och dennes familj, som uppgett att han försvann förra fredagen. 21-åringen greps sedan hans bror hittat offrets huvud och händer i bostaden.

21-åringen var fram till nyligen inte brottsbelastad men har enligt tidningen Baltimore Sun visat växande tecken på mental ohälsa. I maj greps han för att ha spräckt skallen på en klasskamrat med slagträ.

Gärningsmannen i Florida, som kommit att kallas Miamizombien, misstänks ha varit påtänd. En ungdomskompis har berättat för tidningen The Miami Herald att 31-åringen ville sluta med droger. I straffregistret har han dock ingen känd koppling till tyngre droger, däremot till marijuana.

Offret — enligt lokala medier en 65-årig hemlös man— vårdas på sjukhus. Hans tillstånd är livshotande.

LÄS MER
"Badsalt" blir allt mer populärt som drog
klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro