ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Bagdad Bob"-studenten: Det finns ingen orkan

Tomas Lundin · 31 Okt 2012
Uppdaterad 31 Okt 2012

Som student på USA:s prestigeskolor får du lära dig att tänka kritiskt. Den här tv-reportern fick inte det svar hon hade väntat sig när hon intervjuade en ung man om orkanen Sandy.

klar

Artikellänk är kopierad

I staten Rhode Island har 160 000 personer – mer än var tionde person – blivit utan hem efter orkanen, men uppenbarligen inte studenten Daniel, som intervjuas av en lokal tv-station.  

Framför stormbarriären, med vinden i håret, står den sjusovande studenten och säger så här: 

– Jag vaknade och folk sa att det varit en orkan, men jag är fortfarande skeptisk, säger studenten. 

Daniel är student på Brown University, en av toppskolorna i USA. Räkna med att han räcker upp handen på lektionerna. Hans teori är att regeringen vill att folk ska tro att det skett en orkan för att förklara ett annat fenomen. 

– Tänk på det, om jorden börjar snurra snabbare och snabbare … hinner han säga, innan han blir avhuggen av en uppenbart irriterad reporter. 

Studenten verkar också vara skeptisk till att skolan verkligen är stängd, eller om det bara är det regeringen vill att du ska tro. 

Självklart har nätet fyllts med spekulation om att "Daniel" i själva verket är ett så kallat troll som sett till att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt för att medvetet sabotera tv-sändningen. Tidigare i höstas lyckades en lustigkurre kuppa sig in i en Fox News-sändning genom att låtsas vara en Obama-supporter som bytt sida. 

I verkligheten är dödssiffran efter orkanen nu uppe i över 50 i USA. Uppröjningsarbetet väntas ta veckor. Nedan kan du se ett flygsvep över förödelsen, det är upp till dig om du vill tro på det.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro