ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bajstest allt vanligare sätt att fälla hundägare

Metro.se · 4 Jul 2011
Uppdaterad 4 Jul 2011

Foto: Scanpix


Vissa kan verkligen aldrig lära sig plocka upp efter sin jycke. DNA-analys blir en allt vanligare metod för att spåra bajssmitare i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Den hundägare som vill flytta in i nybyggda Avalon Bay Community Centre på Long Island med sin hund måste också lämna ett salivprov från jycken, skriver New York Post. Proven kommer att föras in i ett DNA-register för att sedan kunna matchas mot avföringsprov om en otillbörlig hundhög hittas. Den skyldige hundägaren får sedan böta mellan 300 och 6000 kronor. Det ska räknas till att alla hundägare i bostadsområdet redan måste betala en engångssumma på drygt 2 000 kronor och dessutom ett tillägg på 300 kronor i månaden för att ha hund eller katt. DNA-prov på hundbajs figuerade som ett aprilskämt i Sundsvalls Tidning för ett par år sedan, men redan då fanns DNA-register under uppbyggnad i verkligheten i israeliska Tel Aviv. I USA har flera förnämare och avskärmade bostadsområden anslutit sig till DNA-registret Poo Print.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro