ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bakluckeloppisen flyttar inomhus

Moa Kärnstrand · 22 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013
Sommarloppis Sommarens bakluckeloppis i Slottsskogen blev en jättesuccé.

Sommarloppis Sommarens bakluckeloppis i Slottsskogen blev en jättesuccé. Foto: Christina Blom


Trodde du att du får ro från förrådstömningar bara för att det blir vinter? Då får du tänka om. Nu flyttar bakluckeloppisen inomhus - till ett p-hus.

klar

Artikellänk är kopierad

Vinterloppis 
  När vintern nu kommer flyttar bakluckeloppisen in i p-huset vid Heden. Arrangören är en annan, men säljer ur sin baklucka gör man fortfarande.
Vinterloppis När vintern nu kommer flyttar bakluckeloppisen in i p-huset vid Heden. Arrangören är en annan, men säljer ur sin baklucka gör man fortfarande.Foto: Christina Blom
sommarloppis2 
  Det rä inte uteslutet att vinterbakluckeloppis kan bli en trend i Göteborg. Arrangörerna bakom sommarloppisen letar också efter en rolig uppföljare till sommarens arrangemang.
sommarloppis2 Det rä inte uteslutet att vinterbakluckeloppis kan bli en trend i Göteborg. Arrangörerna bakom sommarloppisen letar också efter en rolig uppföljare till sommarens arrangemang.Foto: Christina Blom

Det är i p-huset vid Heden som de fyra översta våningarna kommer att inhysa bakluckeloppisen, med start nästa söndag. – Det har ju blivit en folkrörelse det här med loppis. Sen får vi se om det kommer något folk, men det borde det göra, säger Mikael Lexén, novisch på loppisscenen och initiativtagare till p-husloppisen. Till skillnad från succéloppisen som hållits vid Slottsskogen i sommar måste man boka en plats åt sin bil i förväg i p-huset. Sedan är det bara att köra in, öppna bakluckan och duka upp. – Att ha drive-in är lite lurigt om det bara finns cirka 100 platser och så kommer det 200 pers, säger Mikel Lexén. Det kommer också att finnas möjlighet att hyra ett bord om man inte har en bil att köra dit i. På översta våningen blir det servering och ett interaktivt lekgolv för barnen. Den 24/11 kommer Björn Remner från Antikrundan för att värdera gamla saker. – Vi hoppas att det kommer mycket folk så att det blir lite av ett jippo. Det är ju så väldigt tråkigt i Göteborg på vintern annars, säger Mikael Lexén. Inomhusgarageloppis kan bli en trend i Göteborg. Även de som ligger bakom den välbesökta bakluckeloppisen i Slottsskogen går och lurar på något sätt att fortsätta sin succé. – Vi letar lite efter att kunna dra igång på något annat roligt ställe. Det kommer en del förfrågningar om att köra igång något inomhus, säger Christioffer Dagh, arrangör.

LÄS MER: "Loppis är skattjakt, äventyr och shopping"

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro