ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Balkongen värd en kvarts miljon

Dusko Djuric · 22 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Funkis och sjöutsikt i Fredhäll.

Funkis och sjöutsikt i Fredhäll. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En bostadsrätt i sekelskiftesstil eller en mysig funkislya är det hetaste på lägenhetsmarknaden just nu. Och helst ska det vara balkong och sjöutsikt för att priset verkligen ska skjuta i höjden.– Balkong höjer alltid värdet. Den ger en viss frihetskänsla om man bor i en instängd lägenhet, säger Andreas Mühlich, marknadschef på Skandiamäklarna.

Efter en dyster höst har den neråtgående trenden på bostadsmarknaden vänt. Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter i Storstockholm gått upp med 7 procent. Men en del faktorer väger tyngre än andra om man ska få riktigt bra betalt för sin lägenhet. Det visar senaste mäklarundersökningen från Skandiamäklarna.

För en stor trerummare i Stockholms stad kan bara en balkong ge ett påslag med en kvarts miljon kronor.– Många tycker också att det är viktigt med charm och känsla i sitt boende. Förutom sekelskiftesstil kollar många efter funkislägenheter från 30- och 40-talen, säger Andreas Mühlich.

klar

Artikellänk är kopierad

Dusko Djuric
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro