ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ballongpojken: "Vi gjorde det för showen"

Jenny Sköld · 16 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Familjen till den 6-åring som jagades i en heliumballong över Colorado på torsdagen kan ha iscensatt hela dramat. 

Nyhetskanaler över hela världen följde under torsdagen ballongens färd över ödemarken i Colorado, som misstänktes ha ryckt med sig 6-åriga Falcon Heene. Efter att ha jagats av ett stort polispådrag tog ballongen tillslut mark av egen kraft. Men pojken fanns då inte i.

Spekulationerna om att allt var fejk har tagit fart efter att familjen intervjuades i den amerikanska tv-kanalen CNN. När pappan Richard Heene frågar pojken varför han inte kom fram tvekar han först och säger sedan: "Men, ni sa ju att vi gjorde det för showens skull". Pappan ignorerar sonens uttalande och berättar i stället om hur sonen brukar gömma sig när han tror att pappan är arg.

Familjen har tidigare medverkat i den amerikanska dokusåpan "Wife Swap", där de beskrevs som en "vetenskapsbesatt, stormjagande familj från Colorado". På showens hemsida står det att mamman är synsk och kan kontrollera vädret och att pappan och barnen är övertygade att de är gjorda för att bli stjärnor.

Nyhetsbloggar på flera stora tidningar rasar nu mot föräldrarna, som misstänks ha iscensatt hela dramat. "Vilket slöseri med skattebetalarnas pengar", skriver bland annat kändisbloggaren Perez Hilton.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro