ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Band fast kvinnlig elev – åtalas

Gustaf Eriksson · 17 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

Tonåringarna ska ha tejpat fast den kvinnliga eleven vid en stol och strippat framför henne. Sedan la de upp en video från händelsen på Facebook. Nu åtalas fyra unga män.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan blev fasttejpad vid en stol. Därefter strippade en av de manliga eleverna framför henne. Endast iförd underkläder ska han sedan ha gnidit sitt skrev mot kvinnans ben och visat stjärten för henne.

En annan man filmade övergreppet med sin mobil, och publicerade videon på Facebook. 

Kvinnan ska från början ha gått med på att bli fasttejpad, men bara mot löftet att inget mer skulle hända henne. Sedan bad hon männen flera gånger att släppa henne, utan resultat.

Händelsen inträffade på ett elevhem på en gymnasieskola utanför Vänersborg i oktober förra året. Enligt åtalet spreds filmen både till lärare och andra elever.

Trots att alla inblandade var elever på skolan ska det inträffade inte ha varit en del av någon nollningsritual.  – Det är inget jag har fått någon uppfattning om under förundersökning att det skulle gjort, säger kammaråklagare Katarina Olsson till P4 Väst.

Nu åtalas fyra män som är mellan 17 och 19 år gamla. Tre av dem åtalas för olaga frihetsberövande. Mannen som ska ha strippat åtalas dessutom för sexuellt ofredande. Den fjärde mannen, som publicerade videon på Facebook, åtalas för grovt förtal.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro