ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Band lamm med elkabel: "Det var en kul grej"

Anton Gustafsson · 27 Feb 2019
Uppdaterad 27 Feb 2019
Lammet måde under omständigheterna bra när det kom tillbaka till gården.

Lammet måde under omständigheterna bra när det kom tillbaka till gården. Foto: TT


Ett lamm stals från en gård i Örebro och bands med en elkabel runt halsen. Nu döms tre män till böter och villkorlig dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigt på morgonen den 18 maj 2018 larmades polisen till en fårhage utanför Örebro. Det visade sig att någon hade vält staketet och tagit med sig ett lamm från hagen, det var Nerikes Allehanda först att rapportera om. 

Enligt ett vittne tog de tre männen med sig ett lam och lade det i bakluckan på sin bil. Polisen stoppade bilen en stund senare och hittade lammet i bakluckan. Runt lammets hals hade de bundit en elkabel, men lammet var vid liv och kunde återlämnas till gården.

Misstänkt: En kul grej

Nu har Örebro tingsrätt dömt tre män i 20-årsåldern. En av männen har beskrivit händelsen som en ”impulsgrej” under rättegången. I polisförhör beskrev han det som en ”kul grej”.

Tingsrätten anser att de tre männen lämnat betydligt mer detaljerade uppgifter till polisen än till tingsrätten där de i huvudsak uppgett att de inte minns händelsen. Domstolen anser i stället att vittnets berättelse ska ligga till grund för bedömningen av åtalet. Enligt vittnets uppgifter är det bevisat att de tre männen olovligen tagit lammet, det skriver Nerikes Allehanda. 

Männen döms nu till villkorlig dom och dagsböter. En fjärde man som körde bilen blev frikänd.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro