ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bandidos-män anhållna för granat-attacker

Daniel Olsson · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bild från attentatet på Vasaplatsen i september 2006. 

Bild från attentatet på Vasaplatsen i september 2006. 


klar

Artikellänk är kopierad

Fyra män i det kriminella MC-gänget Bandidos har anhållits misstänkta för att ligga bakom de spektakulära sprängningarna i centrala Göteborg för två år sedan.En av de anhållna är den dåvarande ledaren för Bandidos avdelning i Göteborg. Han ska ha beordrat tre andra medlemmar i organisationen att utföra själva dådet.- Det är resultatet av ett outtröttligt spanings- och utredningsarbete, det sätt vi måste arbeta mot de här ligorna, säger Leif Rundberg, chef för länskriminalpolisens särskilda utredningsgrupp för grov organiserad brottslighet.Det var i september 2006 som de två attentaten utfördes, dels mot en krogvakt på Storgatan mitt i centrala Göteborg och dels mot en taxichaufför i Backa. I båda fallen ska det ha varit handgranater som kastades in i bilarna.

Misstankarna riktade sig tidigt mot den kriminella MC-grupperingen Bandidos. Krogvakten ska kort före dådet ha nekat Bandidosledaren inträde till en krog på Avenyn och taxichauffören ska ha ställt upp och vittnat mot gänget.Den dåvarande ledaren satt också frihetsberövad en kortare tid misstänkt för inblandning, men släpptes i brist på bevis. Förra hösten lades hela utredningen ned.Vid elvatiden idag begärde kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner de fyra Bandidosmännen häktade misstänkta för inblandning.- Bandidosledaren misstänks för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord,- Två medlemmar misstänks för att ha utfört dåden och misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord,- En fjärde man, medlem i Bandidos undergruppering X-team misstänks för medhjälp till ett av brotten.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro