ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bänken som tar udden av spikarna mot hemlösa

Fredrik Hielscher · 26 Jun 2014
Uppdaterad 26 Jun 2014
Bänkarna viks upp för att erbjuda regn- och vindskydd för utesovare.

Bänkarna viks upp för att erbjuda regn- och vindskydd för utesovare. Foto: Spring advertising


Bilderna på spikar som satts upp för att hålla hemlösa borta i London väckte ett ramaskri runt om i världen. Men nu kommer motmedlet – en parkbänk som snabbt kan förvandlas till ett vindskydd.

klar

Artikellänk är kopierad

När taket fällts upp visas telefonnumret och adressen till Raincity, en organisation som erbjuder tillfälligt boende.
När taket fällts upp visas telefonnumret och adressen till Raincity, en organisation som erbjuder tillfälligt boende.Foto: Spring advertising

Det är reklambyårn Spring advertising från Vancouver som har designat och tillverkat bänkarna. Nu har ”en handfull” av dem placerats ut i den kanadensiska staden. Med texten ”find shelter here”, ungefär ”här finns skydd”, inbjuder bänkarna hemlösa att fälla upp ryggstödet som därmed förvandlar bänken till ett vindskydd komplett med tak, skriver Telegraph

Och när taket fällts upp visas telefonnumret och adressen till Raincity, en organisation som erbjuder tillfälligt boende.

– Vi vet inte om de har använts av hemlösa, men förmodligen har de det. I en park ett kvarter från mitt hus ser jag att människor sover över där under nästan alla månader på året, säger Bill Briscall från Raincity, enligt Telegraph.

LÄS MER: Spikar mot hemlösa möts av hård kritik

LÄS MER: Efter protesterna – nu tas spikarna mot hemlösa bort

LÄS MER:Här är städernas hemliga antiuteliggar-arkitektur

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hielscher
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro