ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bankens råd blev skuld på 800 000

Petter Sundsten · 25 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sörmland sparbank fick Örebroföretagaren att satsa hundratusentals kronor i optioner. Men affärerna gick åt skogen – nu möts de i tingsrätten.Under åren kring millennieskiftet fick Sörmlands sparbank 160 av sina kunder att handla med optioner. Men i stället för stora vinster blev det stora förluster. 2005 drog Finansinspektionen in Sörmlands sparbanks tillstånd att förvalta värdepapper, eftersom de utsatt spararna för allt för stora risker.

En av dem som råkade illa ut var en företagare i 60-årsåldern. Han satsade över en halv miljon kronor som han såg förvandlas till skulder på 800 000. Mäklaren som genomförde flera av affärerna, däribland företagarens, sjukskrev sig hösten 2002, enligt boken ”Skambankerna” av journalisten Lars Ohlson.

I dag inleds tingsrättsförhandlingar där företagaren vill ha tillbaka 800 000 kronor från banken. – De informerade mig inte tillräckligt om riskerna.

Banken vill däremot att företagaren ska betala 700 000 kronor till dem, eftersom de anser att företagaren var införstådd med optionshandelns risker.– Man känner sig totalt utlämnad. Det får inte gå till så här, säger företagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro