ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bantningsmedel – en riktig sockerbomb

Josefin Svenberg · 6 Mar 2012
Uppdaterad 6 Mar 2012

Så mycket socker att de riskerar att trigga hungerkänslorna. Så lyder experternas dom över de måltids-ersättningar som SVT låtit granska.

klar

Artikellänk är kopierad

Måltidsersättningar i form av drycker och barer har blivit allt mer populära de senaste åren och många använder dem för att gå ner i vikt. Men SVT har låtit två oberoende experter granska innehållet i produkterna, och slutsatsen är att de innehåller så pass mycket socker att de riskerar att trigga hungerkänslor.

Andreas Eenfeldt, läkare som driver bloggen Kostdoktorn.se, håller med:

– Sockret kan hålla suget vid liv och göra att man är hungrigare än nödvändigt. Visst fungerar det – om man klarar av att vara hungrig. Det är bantning för masochister, säger Eenfeldt.

Enligt marknadsföringen ska måltidsersättningarna vara mättande och innehålla all den näring som en måltid innehåller.

– Jag håller inte med om att socker triggar hungern i den utsträckningen. Dessutom har Modifast måltidsbarer lågt GI, så att de inte ger någon hastig kurva vad gäller blodsockret. Man står sig på måltiderna, säger Jenny Nyström, marknadschef på Impolin AB som saluför måltidsersättningen Modifast, till SVT.

Men Andreas Eenfeldt menar att måltidsersättningarna snarare liknar godis:

– Man kan dricka O’boy och ta en vitamintablett till så får man ungefär samma sak, men till en minimal kostnad jämfört med de här produkterna, säger Eenfeldt till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro