ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bär upp dina coola teknikprylar med stil

Aron Andersson · 14 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metro Tekniks reporter Aron Andersson och Metros modeexpert Frida Fahrman. 

Metro Tekniks reporter Aron Andersson och Metros modeexpert Frida Fahrman.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

DESIGN. För teknikälskare kan det vara svårt att hitta rätt kläder. Driften att äga de senaste produkterna är så stark att själva presentationen av den egna uppenbarelsen ofta blir lidande. En mobiltelefon i ett hölster på skärpet hör inte till ovanligheten, hos dessa modevärldens missanpassade.– Du får jättegärna ha en freestyle men gå inte runt med den, de är vansinnigt fula, säger Frida Fahrman, modeexpert på Metro Tekniks systertidning Metro.

Enligt henne har övergången från gråhet och fyrkantighet till färg och design på teknikprodukter gjort dessa mer attraktiva som modeaccessoarer.– Tittar du på killar och tjejer generellt så har killar varit större tekniknördar. Men i och med att teknikprylar designas mer så blir tjejer också intresserade. De viktigaste prylarna för en tjej är dator och Ipod, säger hon.

Utbudet av datorväskor, kameraväskor och lösningar för musikspelaren är näst intill outtömligt. Det är upp till teknikens ambassadörer att hitta en stil som utstrålar antingen en nedtonad less-is-more-kvalitet eller en överdriven bling-bling-variant. För Frida Fahrman finns det bara ett sätt att bära tekniken rätt.– Halva grejen är att man inte ska se prylarna. Du bär dem rätt om du utstrålar att du inte bär något.Apple är ett företag som tagit vara på design och utstrålar status.– Den senaste Ipod nano är klockren. Bär den inte på armen eller i hölster, det går bort. Du kan hålla den i handen eller möjligtvis runt halsen. Iphone är kanske den hetaste teknikprylen eftersom den fortfarande inte går att köpa i Sverige.

Eftersom jag själv oftast gömmer mina små teknikfavoriter i min pålitliga Kånken frågar jag om ryggsäckens attraktionskraft.– Den har du på fjället eller till gymmet. Ryggsäck och tekniska prylar är ingen bra kombination. 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro