ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bara en promille använder Twitter

Aron Andersson · 3 Feb 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
– 99 procent av allt jag skriver på Twitter är ren skit, säger Alex Schulman, Sveriges mest populära twittrare.

– 99 procent av allt jag skriver på Twitter är ren skit, säger Alex Schulman, Sveriges mest populära twittrare. Foto: Scanpix


Endast 1 promille av Sveriges befolkning är aktiva twittrare. Ändå refereras det nästan dagligen till tjänsten i svenska nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Internet är utslaget i Egypten men först ville regimen blockera Twitter. Precis som vid alla andra stora världshändelser refereras det vilt till mikrobloggen i media och det går inte att förneka genomslagskraften.Ändå är det bara 11 215 personer som står för det mesta av innehållet på svenska Twitter, enligt en ny undersökning. – Uppenbart är det så att många överskattat antalet aktiva deltagare tidigare, säger Hampus Brynolf på Intellecta som genomfört undersökningen.Samtidigt finns fyra miljoner svenskar på Facebook. Men Hampus Brynolf menar att Twitters genomslag inte nödvändigtvis är överdrivet.– Det handlar inte bara om mängden utan vilka människor det är. Om många tunga opinionsbildare är aktiva på Twitter och de får genomslag så blir det en katalysator för andras engagemang och opinionsbildning, säger han.I Sverige har bloggaren och programledaren Alex Schulman flest följare på Twitter.– Jag har både en blogg och Twitter och min blogg är mycket större. Det är många många fler som läser den. Men vill jag nå ut till mediamänniskor, vilket jag ofta vill, då gör jag det på Twitter, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro