ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bara för dina ögon

Olivia Krantz · 20 Jul 2011
Uppdaterad 20 Jul 2011
Nej, detta är ingen animerad karaktär ur senaste 3D–filmen. Bara en kamerablyg jungfruflyga som gömmer sig bakom ett grässtrå.

Nej, detta är ingen animerad karaktär ur senaste 3D–filmen. Bara en kamerablyg jungfruflyga som gömmer sig bakom ett grässtrå. Foto: Tony Flashman / Solent News / Rox features


klar

Artikellänk är kopierad

Även insekter kan vara kameraskygga. En jungfrufluga försöker gömma sig från fotografens lins bakom ett grässtrå – men verkar ha missat att ögonen inte riktigt får plats.

– För att ta den här bilden var jag tvungen att ge mig ut väldigt tidigt, medan insekterna fortfarande väntade på att solen skulle gå upp. I bland har man tur och hittar en insekt som sitter still länge, säger Tony Flashman, naturfotograf.

Men bilden är inte tagen i amazonas eller på någon annan exotisk plats som man kanske kan tro, den är tagen utanför Canterbury i Kent, England. Jungfruflugan hittas vanligen runt dammar och andra vattendrag. Med sin förlängda bakkropp och sina genomskinliga vingar är den väldigt lik trollsländan. Skillnaden är att den är sämre på att flyga, och de distinkta ögonen, som står ut på varsin sida av huvudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro