ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bara glada gummor och gubbar på jobbet

Tobias Sahlén · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

Surgubbar och surkärringar på jobbet är en myt. Det visar en ny amerikansk undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Undersökningen, gjord av The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, visar att nio av tio anställda i USA som är 50 år och äldre är nöjda eller väldigt nöjda med sina arbeten – oavsett etnisk tillhörighet, kön, utbildning, politisk tillhöriget eller inkomst.

Undersökningen slår fast att även om människor som deltar i dessa undersökningar ofta är mer benägna att svara att man trivs på jobbet än inte (oavsett hur det ser ut i verkligheten) så är de äldre mer konsistent positiva över sin jobbsituation än de yngre.

Sex av tio äldre i undersökningen uppger dessutom att de upplever att arbetskamraterna ber dem mer om råd och synpunkter än tidigare. Och fyra av tio känner sig mer respekterade på arbetsplatsen som äldre.

– Äldre anställda har redan klättrat på karriärsstegen, de har höjt sina löner och nått positioner där de har stor säkerhet. Så att de är mer nöjda med sina jobb är bara logiskt, säger Tom Smith, vd på undersökningsföretaget General Social Survey.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro