ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bara konsulter gör det billigare att göra spel

Aron Andersson · 30 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Outbreak Studios har bara en fast anställd, vd:n själv. Peter Björklund knyter sedan före detta medarbetare till sitt bolag som konsulter.– Det är en idé jag haft länge. Jag trodde knappt på den själv. Det är väldigt svårt att få in konsulter i spelvärlden, säger han.

Dessutom arbetar Outbreak Studios också som konsulter till andra spelutvecklare. Genom att ta in färdiga team på konsultbasis sparar de större bolagen stora pengar och tar mindre risker. Enligt Peter Björklund är det ett framgångsrecept.– Det har fungerat mycket bättre än jag trodde och det är väldigt många som vill ha våra tjänster.

Nu förhandlar vi om att stå för onlinedelen till en stor förläggare, sådant var helt omöjligt förr i tiden.Peter Björklund menar att det är viktigt att värna om de konsulter han använder.– Nu har jag en ljuddesigner som konsult och när han inte har något att göra försöker jag att förmedla honom till andra projekt.

Fler har anammat konsultmodellen i spelbranschen. Ett exempel är Martin Walfisz men för honom är det bara en temporär lösning.– Målsättningen är att ha anställda i framtiden. Men i startup-fasen är det viktigt att inte ta för långsiktiga kostnader, säger Martin Walfisz. aron andersson

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro