ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barack Obama i tårar under sitt avskedstal

Aron Andersson · 11 Jan 2017
Uppdaterad 11 Jan 2017

Foto: TT / Montage


I 45 minuter talade den avgående president Barack Obama i hemstaden Chicago. När han vände sig mot Michelle Obama i publiken brast det.

klar

Artikellänk är kopierad

Den avgående president Barack Obama valde att återvända till Chicago för att hålla sitt avskedstal. Här höll han sina segertal både 2008 och 2012. Presidenten lyckades hålla ihop under hela talet, men inte när han skulle tacka sin fru.

– Michelle LaVaughn Robinson från South Side, under de senaste 25 åren har du inte bara varit min fru och mor till mina barn, du har varit min bästa vän, sa han.

– Du tog en roll du inte hade bett om. Och du gjorde den till din egen, med elegans och med ryggrad och med stil, och gott temperament. Du har gjort Vita huset till en plats för alla. Och en ny generation sätter sin ribba högre efter att ha haft dig som förebild. Du har gjort mig stolt, och du har gjort landet stolt.

LÄS MER: Obama håller avskedstal – här är hans 6 roligaste ögonblick

Obama vände sig därefter till sina döttrar, Sasha och Malia, varav den förstnämnda saknades på plats då hon hade en tentamen.

– Av allt jag gjort i livet, är jag mest stolt över att vara er far.

LÄS MER: Barack Obama vill till Mars – senast 2030

I sitt avskedstal fokuserade president Obama annars mycket på framtiden och försökte ingjuta hopp i de amerikaner som ser på framtiden med oro. Han försvarade bland annat klimatforskningen, fördömde splittring på grund av ras och etnicitet, fastslog att Rysslands inflytande är svagt och bad USA:s invånare och politiker att fortsätta kämpa för demokratin.

– Vår konstitution är en enastående, vacker gåva. Men det är egentligen inte mer än ett pargament. Det har ingen egen kraft. Vi, folket, ger det kraft. Vi, folket, ger det mening – med vårt deltagande, och de val vi gör och de allianser vi formar.

LÄS MER: Det här vill Donald Trump göra som president

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro