ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

BARBARR: Vi kunde ha varit topp tio i världen om vi hållit ihop

Erik Glanell · 17 Jun 2017
Uppdaterad 17 Jun 2017
André ”BARBARR” Möller har numera lagkamrater från Storbritannien, Rumänien och Danmark.

André ”BARBARR” Möller har numera lagkamrater från Storbritannien, Rumänien och Danmark. Foto: Felix Frank/Dreamhack


Epsilon har blivit lite av ett farmarlag för den svenska Counter strike-eliten. Metro pratade med lagkaptenen André "BARBARR" Möller om spelarförlusterna och den nya europeiska femman.

klar

Artikellänk är kopierad

Epsilon har blivit de svenska topplagens guldgruva när det kommer till nya talanger i Counter strike. På lite mer än ett halvår har inte mindre än tre spelare värvats från laget till Ninjas in Pyjamas och Fnatic.

För Epsilons lagkapten André ”BARBARR” Möller har förlusten av viktiga spelare varit lika jobbig som det blivit ett bevis på att de lyckats. Samtidigt tror han att Epsilon hade kunnat vara med i toppen om laget bara fått förbli intakt.

– Det är ett kvitto på att man gjort något bra och utvecklat spelarna. Även om jag tror att om vi hållit ihop femman med disco doplan [Joakim Gidetun] så kunde vi ha varit topp tio i världen just nu. Lagen vill ju ha de här spelarna av en anledning, säger han.

När spelarna skrev på nya kontrakt för Epsilon i november förra året förändrades utköpsklausulen och gjorde det billigare för andra organisationer att värva från laget. Vilket skulle kunna vara ytterligare en förklaring till det frekventa spelartappet.

André ”BARBARR” Möller poängterar att han inte alls är bitter över den senaste tidens förändringar och i stället för ligga och deppa jagades snabbt en ny femma ihop.

– Antingen ger man upp eller så jobbar man ännu hårdare. Kan man visa resultat även när tre spelare blivit utköpta så säger det något. Man blir mer hungrig. Man får jobba som underdogs igen, säger han.

Med Owen ”Smooya” Butterfield, Cosmin-Mihai ”cosmeeeN” Butuc, Lasse ”maeVe” Loft Elgaard och Fredrik ”freddieb” Buö har laget gått från helsvenskt till europeiskt. Men den förändringen har inte inneburit några större svårigheter enligt Möller.

– Skillnaden är språket. Jag var van med det efter att ha spelat med Escape och jag visste därför också hur snabbt det går att komma in i det. Man tror att det är en större skillnad än vad det är, säger han.

Med det nya laget hoppas lagkaptenen än en gång närma sig toppen.

– Det är såklart att om ett halvår vill vi vara etablerade och vara topp 20 igen. Om vi får det att funka med Smooya och cosmeeeN så ser det väldigt ljust ut för Epsilon.

pil
BARBARR om lagets nykomlingar

Owen ”Smooya” Butterfield (Storbritannien)”Har haft lite attitydproblem. Men han är ung och när möjligheten kom så blev han ett alternativ. Han är väldigt, väldigt duktig. Påminner mycket om mig själv när jag var yngre. Den råa skillen. Han tror väldigt högt om sig själv och det är bra när man vill sticka ut bland talangerna”.

Cosmin-Mihai ”cosmeeeN” Butuc (Rumänien)”Redan i Escape gaming hade vi koll på cosmeeeeN. Det var nästan två år sedan men hans engelska var inte tillräckligt bra. Han är en grov talang. En lugnare personlighet. Han har många av bitarna i sig för att bli en komplett spelare så snabbt som möjligt. Han vill verkligen lära sig. För honom blir det här ett steg upp och en riktig chans att visa upp sig”.

Lasse ”maeVe” Loft Elgaard (Danmark)”Med honom visste jag vad jag fick efter tiden i Escape gaming. Han är en väldigt smart spelare. Han blir aldrig riktigt stressad. Han kanske inte har den bästa firepowern men de andra egenskaperna med hans personlighet är viktiga för att vinna rundor”.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro