ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barbierånaren: Vårt bankrån var på skoj

metro.se · 18 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Heather Johnston. 

Heather Johnston.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Heather Johnston, 19, rånade tillsammans med sin vän Ashley Miller en bank i Georgia. Trots att hon nu riskerar 10 års fängelse säger den så kallade "Barbierånaren" att det hela var ett skämt.

– Så här i efterhand var det nog inte så smart gjort, säger Johnston till ABC.

Det var i februari som Johnston och Miller slog till mot en Bank of America i Georgia. De var klädda som vilka tonåriga tjejer som helst. Deras enda maskering var stora solglasögon.

Enligt Johnston var anledningen till rånet en gemensam vän som jobbade som banktjänsteman. På en fest hade de skämtat om hur lätt det vore att råna en bank bara med ett hotfullt meddelande. Så flickorna bestämde sig för att testa.

De slog dem aldrig att personalen på skulle bli skrämda: – Nej, vi hade ju "vår man på insidan", säger Johnston till ABC.

Men rånet började dåligt, de två åkte först till fel bank. När de insåg att deras kompis inte var där fick de ta sig till rätt bank.

Väl där lämnade Johnston över "rån"-lappen. Personalen på banken började genast överrösa de två kvinnliga rånarna med pengar.

Efter att ha tagit emot tusentals dollar flydde de – men inte långt. Flykten gick till närmaste galleria där de satte sig ner för få nya slingor i håret.

Nu väntar Heather Johnston på rättegång. För medelklassflickan med collagestipendium blev studietiden inte så lyckad. Drömmen om att bli tandhygienst fick sig en törn när hon först började jobba som strippa. Det var där hon mötte sin medrånerska Ashley Miller. Inom kort kan hon dömas till tio års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro