ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barbro bakade godaste äppelpajen

Johanna Ohlson · 4 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Barbro med sin vinnarpaj.

Barbro med sin vinnarpaj. Foto: Scanpix


Vann tävling - delar med sig av receptet

klar

Artikellänk är kopierad

Barbro Isacsson, 72 år, från Nyköping, fick på söndagen guldmedalj förden godaste pajen i Äppelfabrikens äppelpajstävling.

Var det Golden delicious-äpplen i pajen?– Ha, ha! Nej, det ska vara svenska äpplen, då vet man vad det är man får.Jag använde Amorosaäpplen.Men vad är hemligheten då för att få guldmedalj?– Det vet jag inte om jag är rätt person att svara på. Det var verkligen enöverraskning. Jag kom på receptet i torsdags och hade inte ens hunnitprovsmaka det. Perfekta balansen mellan sötma och syrlighet sa juryn, hur gjorde du det?– Jag hade lite pressad citron och rivet citronskal över äpplena och sedanett toscatäcke över. Det tror jag gjorde balansen.Bästa tipset för att inte paja ett pajbak?– Följ receptet bara så ska det gå bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro