ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Baren räddar fredagskänslan på TGI Fridays

Karin Ericson · 12 Feb 2014
Uppdaterad 8 Dec 2016
Restaurangen som tagit begreppet Thank God it’s Friday och gjort till sitt namn startade i New York 1965. Numer är TGI Fridays en kedja som tagit den amerikanska dinern över hela världen, så även till Malmö.

Restaurangen som tagit begreppet Thank God it’s Friday och gjort till sitt namn startade i New York 1965. Numer är TGI Fridays en kedja som tagit den amerikanska dinern över hela världen, så även till Malmö. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


TGI Fridays lyckas kanske inte riktigt frammana den där känslan som gör att veckans alla bekymmer känns som bortblåsta. Men om maten är halvbra så är baren helbra. Och en milkshake är rena drömmen, anser Karin Ericson.

klar

Artikellänk är kopierad

Trött på försenade tåg. Värdelös på att gå upp på morgonen. Står inte ut med P3s morgonprogram. Vad skönt då att det äntligen är fredag.

Restaurangen som tagit begreppet Thank God it’s Friday och gjort till sitt namn startade i New York 1965. Numer är TGI Fridays en kedja som tagit den amerikanska dinern över hela världen, så även till Malmö.  På Lilla torg, i den gamla Saluhallen, ligger den stora restaurangen med mat som ribs, chicken wings, fajitas, hamburgare, steaks och amerikanskt överdådiga desserter på menyn.

Personalen har röd och vitrandiga tröjor, liksom inredningen, samt västar fulla av pins som personalen tjänar efter färdigheter. Fråga vad de betyder!

På TGI ska det finnas en flygpropeller över varje bar för att påminna om att baren är krogens hjärta som får stället att snurra. Och ja, om maten på TGI är halvbra är baren helbra. Drinkarna är gjorda av personal drillade i barteknik. Färdigheter har de även när det kommer till milkshakes.

Smakerna är oändliga men det enda ni behöver bry er om är Oreo cookies. Det är som att dricka en dröm av krossade kakor och glass. Trots att den tillhör mitt sällskap, en sjuåring, släpper jag inte milk shaken ur mina händer. Glöm det. Mina läppar är fastklistrade kring sugröret och tänker inte släppa förrän varje droppe har kylt ner min mage.

Sjuåringen märker inget, djupt försjunken i menyn. Inte för maten skull utan för pysslet på baksidan. Tävlingssvaren sms:ar vi in med chans att vinna månadens pris. TGI är trötta föräldrars bästa vän med röda ballonger, barndrillad personal och drinkar mot inre stress.

Sjuåringen blir besviken över att burgaren inte innehåller dressing och kommer dessutom plötsligt på; ”jag är ju vegetarian. Suck. Som tur är glömmer hon sitt nya ställningstagande och hamburgaren får två tysta tummar upp eftersom munnen är full av mat.

Min förrätt med Southwest Potato twisters räcker till hela bordet. En hög med hemgjorda potatischips i cheddar, sour cream och koriander är ömsom brända och ömsom otillagade. Sladdrigt, ojämnt i temperaturen och rakt igenom dåligt utfört. Mina rejält sötkläggiga Jack Daniel Ribs lovar bättre och är både rik på kött och möra. Pommesen får godkänt och coleslawn är piggt krispig.

TGI samlar barnfamiljer med tjugoåringar som förfestar under samma tak om helgerna. Alla har sina anledningar till stadig bra drink en fredagskväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro