ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn förlovade sig” under fruktstund – förälder rasar

Emmelie Wallroth · 4 Jul 2014
Uppdaterad 4 Jul 2014

En flicka och en pojke förlovade sig” under en fruktstund på förskolan, någonting som personalen satte upp bilder på i kapprummet. Det fick en förälder att rasa.

klar

Artikellänk är kopierad

De två barnen på förskolan i Falkenberg hade fattat tycke för varandra och ”förlovade sig” under en fruktstund, skriver GT.  Då ska personalen på förskolan ha hängt upp bilder på barnen i kapprummet och kallat det ”förlovningsfest”, vilket Hallands Nyheter var först med att rapportera.

En förälder vid en annan förskola fick höra talas om ”förlovningsfesten” och skickade ett mejl till kommunen där hon skriver att ”det är tråkigt när vuxenvärlden tvingar i barnen i en låtsas kärleksrelation.”

Vidare skriver föräldern att det verkar handla om ”bristande värdegrundsarbete”.

Verksamhetschefen för Falkenbergs förskolor, Elisabeth Nord, menar att det är barnen som har tagit initiativet till ”förlovningen” och att hon inte ser just det som ett problem. Däremot har hon diskuterat händelsen med förskolechefen och personalen.

– Man har tagit kort och satt upp bilder på det. Vilket inte kanske var riktigt genomtänkt från de vuxna, säger hon till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro