ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn i Stureby: Rör inte vår skolgård

Arne Wirén · 18 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Barn och föräldrar i Stureby protesterar mot att skolgården ska naggas i kanten. Kommunen vill bygga bostäder där skolbarnen brukar springa.

Det är bara en i raden av skolor som hotas på samma sätt. Kommunen behöver mark för bostäder, och har bett kommunens skolfastighetsbolag SISAB att lista de skolor där det är möjligt att bygga.

Vid Sturebyskolan vill man bebygga en parkering som ligger mitt emellan skolan och den fotbollsplan och den naturdunge där eleverna burkar vara på rasterna.– Följden blir att barnen inte får vara där längre eftersom det blir omöjligt för skolpersonalen att hålla uppsikt över dem, säger Susanne Lundgren i Sturebyskolans föräldraforum.

Anledningen till att kommunen väljer att bygga just på skolmark är att den redan är planlagd för bebyggelse, och det därför går att få igång byggena snabbt.– Men tanken i stadsplanen var ju att man skulle bygga skola och inte bostäder. Det blir hela tiden fler elever och skolorna skulle behöva byggas ut. Men i stället tar man marken till annat, det är bedrövligt, säger Susanne Lundgren.– Det tokiga är att vare sig barnen eller vi föräldrar kan överklaga. De enda som har besvärsrätt är två villaägare intill, säger hon.

SISAB hänvisar till kommunfullmäktige. – Vi har gjort det här på deras uppdrag, Vi tjänar inga pengar på det, vi tar inte ens ställning till om det är lämpligt, säger handläggaren Peter Eklund.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro