ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn leker ljugande tiggare på fritids

Maria Forsström · 22 Apr 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014

På Lögarebergets montessoriskola lekte en grupp barn tiggare – och låtsades att de gömt pengar under kläderna.

klar

Artikellänk är kopierad

När Jenny Mattsson skulle hämta från Lögarebergets montessoriskola i Mälarhöjden i Stockholm såg hon hur en grupp barn på 6-10 år lekte tiggare på fritids.

– De lekte att de hade gömt en massa guld och pengar under kläderna och egentligen inte alls behövde tigga.

Jenny Mattsson sade till på fritidshemmet efter att ha pratat med barnen.

– Jag sa att jag inte tyckte att de skulle leka på det viset eftersom de inte vet något om hur de har det egentligen, och när jag kom hem förklarade jag mer ingående för mina barn varför jag sa ifrån.

Hon tror inte att leken kommer från fritids utan snarare från andra föräldrar. Men Kicki Kobdock Haak är rektor på Lögareberget och säger att de inte sett några sådana tendenser, eller hört talas om att barnen skulle leka så.

– I så fall får man öppna en diskussion med lärare, fritids och föräldrar. Vi arbetar i Maria Montessoris anda om fred och allas lika värde, så om det händer bland barnen så är det viktigt att lyfta det så fort det händer.

Att som förälder veta vad man ska säga till sina barn när de frågar om svåra saker som tiggare är inte alltid lätt, menar Jenny Klefbom, psykolog med inriktning på barn, ungdomar och deras föräldrar.

– Det går inte att ta geopolitiska analyser med en treåring, men till och med så små barn kan förstå fattigdom och att det är olika i olika länder, säger hon.

LÄS ÄVEN:Polisen: Irritationen över tiggarna växer bland allmänheten

Vill kasta ut tiggare på grund av myntskrammel

Tiggare attackerades av ungdomsgäng

Tiggarvarningen blev viral – men den är full av lögner

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro