ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn om VM-hjältarna 1994: "Är det AIK?"

Siri Amram · 19 Feb 2016
Uppdaterad 19 Feb 2016

"Det är nån fest kanske", "Jag tror nån vunnit nåt". Se barnens reaktioner när de ser bilder från fotbolls-VM 1994.

klar

Artikellänk är kopierad

För 21 år sedan skrev Sveriges fotbollslandslag in sig i historieböckerna. Är du född före 1990 är sannolikheten stor att du minns VM-bragden. Men om du inte är äldre än tio år kan det vara lite svårt att veta vilka bronshjältarna är eller varför så många samlades i Rålambshovsparken.

I det senaste avsnittet av "Barn gissar" så får barnen titta på bilder från fotbolls -VM 1994. Det barnen inte vet är att deras reaktioner också studeras av en av fotbollshjältarna: Thomas Ravelli. 

– Det är så många år sen, så det är inte så konstigt att man blir bortglömd.   Man kanske få be föräldrarna att indoktrinera barnen lite mer så att de fattar vilken stor grej vi gjort, säger Thomas Ravelli efter att han sett barnens reaktioner.

Vad  tror du om chanserna att barnen får nya och egna fotbollsminnen snart?

I klippet ovan ser ni barnens reaktioner när tittar på mottagandet av landslaget i Rålambhovsparken och Thomas Ravellis räddning i kvartsfinalen mot Rumänien.

SE MER:  Barn om telefonkatalogen: "Värsta tjocka tidningen!"

klar

Artikellänk är kopierad

Siri Amram
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro