ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn röstade fram Gustaf Reinfeldt

Gustaf Eriksson · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014
Barn röstade fram Gustaf Reinfeldt

Barn röstade fram Gustaf Reinfeldt Foto: TT


Statsministerns son Gustaf Reinfeldt kan få en av topplatserna på Solnamorderaternas lista inför valet. Han är framröstad av barn, vissa så unga som tolv år.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan kunde Metro berätta hur statsminister Fredrik Reinfeldts son Gustaf fått en topplacering på Solnamoderaternas lista inför valet i höst.

Gustaf Reinfeldt har fått sin höga placering på bekostnad av rutinerade politiker, som använder ord som ”utrensning” för att beskriva vad som skett.  – Det är som i Nordkorea, sa en av dem till Metro. 

Nu rapporterar Dagens Nyheter att många som deltagit i röstningen till försöksnomineringen är under 18 år.  – Den yngsta som röstat är tolv år. Det är tillåtet enligt reglerna, säger Håkan Wallensten, organisationsansvariga på M:s Stockholmskansli, till DN.

Försöksnomineringen är rådgivande till den kommitté som gör det slutgiltiga urvalet. 

I försöksnomineringen fick Gustaf Reinfeldt plats fyra på listan. Kommitten flyttade dock ner honom till elfte plats. I praktiken garanterar det statsministerns son en stol i kommunfullmäktige, eftersom Moderaterna räknar med att få minst 20 platser. 

På fredagskvällen håller Solnamoderaterna nomineringsstämma.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro