ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn ska få jobba helt utan skatt

TT · 9 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SVERIGEAlla löner till ungdomar under 16 år ska vara skattefria. Det är ett av de förslag som Skatteverket presenterade på tisdagen för att minska och motverka svartjobb och bidragsfusk.I andra fall införs vissa skattefria inkomstgränser: Tretusen kronor om arbetsgivaren är en privatperson och ett tusen kronor om denne är en företagare.

"Syftet med våra förslag är att det ska bli enklare att anställa folk och att lämna uppgifter till oss på Skatteverket. Systemet ska upplevas mer rättvist", säger Skatteverkets utredare Håkan Malmer i ett pressmeddelande.Skatteverket presenterade också en idéskiss till ett helt nytt system för utbetalning av löner och bidrag. Systemet är tänkt att på lång sikt ersätta dagens system. Flera av Skatteverkets förslag kräver dock fortsatt utredning och ändrad lagstiftning.Verket kommer också att publicera felaktiga skatteupplägg på sin webbplats. Syftet är att varna företag och privatpersoner för att genomföra en sådan skatteplanering innan den sätts i verket.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro