ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn skapade egna leksaker av skräp

Johan Mårtensson · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Döm inte ut tomma förpackningar och trasiga prylar där hemma. Med barnens skaparglädje kan skräp få nytt liv och förvandlas till fina leksaker. Nu ställer nästan 200 förskolebarn ut de egentillverkade leksakerna på Form/Design Center vid Lilla torg i Malmö.

– Syftet är att uppmärksamma barn på deras rättigheter enligt FN:s barnkonvention. För barnen är lek det mest centrala, och vi ville ha ett hållbarhetsperspektiv på leken med ett buffébord av material där barnen kunde välja fritt, säger Fanny Davidsson, pedagog på Retoy.

I skaparlabbet har barnen fått släppa loss sin påhittighet på allvar. Insamlade trasiga leksaker, mjölkförpackningar och plastaskar har med hjälp av färgglada utsmyckningar och en sprudlande fantasi blivit alltifrån fotbollsplaner i miniatyr till dockskåp. Femåriga Noor från Stensjöns förskola i Malmö har tillverkat en liten skolbyggnad av en gammal telåda.

– Man ska göra läxor där, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro