ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn skrämt av Alfons-film – nu stoppas all filmvisning på skolan

Åsa Larsson · 10 Feb 2016
Uppdaterad 10 Feb 2016
Filmen "Alfons och odjuret" bygger på Gunilla Bergströms bok med samma titel från 1978.

Filmen "Alfons och odjuret" bygger på Gunilla Bergströms bok med samma titel från 1978. Foto: Montage/TT/Rabén & Sjögren


Ett barn på en förskola i Malmö fick "ohyggliga mardrömmar" av en Alfons Åberg-film som visades i skolan – nu stoppar Malmö stad all filmvisning på skolan till följd av detta.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi tog beslutet att den närmaste tiden inte visa film på förskolan, säger förskolechefen vid Sadelmakarebyns förskola, till Sydsvenskan.

Filmen handlar om barnboksfiguren Alfons Åberg, som slår till ett annat barn. Han får dåligt samvete och försöker hitta pojken i en vecka. Under tiden vrider sig ett odjur under Alfons säng, men det försvinner när han hittat pojken och bett om ursäkt.►LÄS MER: Alfons kritiseras för sexism  Pelle Svensson som filmade  "Alfons och odjuret"  är kritisk till Malmö stads beslut och anser att filmen behandlar ämnen som är viktiga för barn.

– Filmen har visats på bio i 25 år. Det kan nog vara en miljon barn som har sett den. Det här är första gången jag hör att någon förälder har blivit upprörd, säger Pelle Svensson till tidningen.  ►LÄS MER: Svenska pojkar är snällare än andra En anmälan från föräldrarna till Skolinspektionen har fått Malmö stad att agera, skriver Sydsvenskan:

Film ska inte visas på förskolan den närmaste tiden.

Personal ska informera föräldrarna dagligen om barnens aktiviteter.

Ett uppföljningsmöte snart ska hållas mellan de anmälande föräldrarna, personal och förskolechef.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro