ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn slår varandra i ny brutal våldslek

Ann Hagman · 12 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En ny, livsfarlig lek kallad ”15-sekundersleken” sprider sig bland skolbarn i Stockholm. Leken går ut på att en grupp skolelever misshandlar ett annat barn så mycket de kan på 15 sekunder.

Nu varnar polis och politiker för de nya våldslekarna.– Jag tror inte att ungdomar är medvetna om konsekvenserna. Det räcker ju med en sekund om man slår på fel ställe, säger Susanna Brolin, V-politiker och biträdande chef för fritidsenheten i Skärholmen.

I Haninge har skolan fått information om våldsleken av polisen och på den lokala fritidsgården i området har 15-sekundersfajten förbjudits, berättar en fritids­ledare. Stefan Sjöström, förundersökningsledare vid närpolisen i Haninge, ser en större trend av farliga lekar, både i Haninge och resten av landet.– Vi känner till olika former av rollekar som går över styr i kriminalitet, säger han.

Han berättar om kortspel med regeln att vinnaren får bestämma vad förloraren ska göra.– Han kan säga att förloraren ska gå och snatta något eller slå någon. Förloraren vill inte begå brott, men tvingas följa överenskommelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro