ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn slöt upp mot skolslakt”

Josefin Svenberg · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
Barn slöt upp mot ”skolslakt” Eftersom kulturskolans verksamhet i Solna kostar mer per elev än i andra kommuner i länet har skolan nu drabbats av ett riktat besparingsförslag – i går kväll samlades protesterande elever och föräldrar.

Barn slöt upp mot ”skolslakt” Eftersom kulturskolans verksamhet i Solna kostar mer per elev än i andra kommuner i länet har skolan nu drabbats av ett riktat besparingsförslag – i går kväll samlades protesterande elever och föräldrar. Foto: Urban Brådhe


Friends Arena fick ett bidrag på nära 200 miljoner kronor av Solna stad. Men när det kommer till kultur enbart för de egna invånarna väntar i stället besparingar.

klar

Artikellänk är kopierad

går kväll samlades föräldrar och elever från Solna kulturskola för att protestera mot de planerade indragningarna i verksamheten.

– Det är för bedrövligt att en rik kommun som Solna inte anser sig ha råd att erbjuda ens en gnutta kultur till sina barn. Vi vill att politikerna ska inse att de inte kan slakta kulturskolan på det här sättet. Det är skamligt och sorgligt, säger Katarina Norrgrann, en av initiativtagarna till gårdagens protestmöte.

Kultur- och fritidsnämnden har fått en riktad besparing på kulturskolan från Solnas kommunstyrelse, eftersom verksamheten kostar mer per elev än i andra kommuner i länet. Den stora besparingen föreslås inom den kulturpedagogiska verksamheten som tidigare har erbjudits avgiftsfritt i förskola och grundskola.

– Det här är självklart en jätteviktig verksamhet och en viss del av den kommer att finnas kvar och erbjudas, men den kommer att vara avgiftsbelagd. Det finns inte något färdigt förslag på hur det ska se ut, men förskola och grundskola kommer att kunna beställa den, säger Marianne Damström Gereben (FP), ordförande i Solnas kultur- och fritidsnämnd.

– Det alla undrar är varför vi måste göra så här. Alla frågar ”är det för att ni satsade en massa pengar på arenan?” men så är det naturligtvis inte, den ingår inte ens i kultur- och fritidsnämndens budget, säger Marianne Damström Gereben.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro