ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn – slutet för sexlivet?

Ann Hagman · 5 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SEXSTOPP. Babyboom i all ära, men bli inte förvånad om sexlivet tunnas ut när familjen får tillökning. Som småbarnsförälder orkar man helt enkelt inte ha sex lika ofta som förut. Det uppger 77 procent av kvinnorna i tidningen Vi föräldrars färska föräldrapanel.

1155 småbarnsmammor och pappor har medverkat i undersökningen. 60 procent av dem uppger att de har sex två gånger i månaden eller mindre. Den vanligaste orsaken är trötthet. Näst vanligast är att småbarnsföräldrar avstår från sex på grund av tidsbrist.– Vi vet att bristande lust är kopplad till trötthet, så det är viktigt att sex inte blir ytterligare ett krav att leva upp till. Ofta kan ett par som levt någorlunda jämställt glida in i traditionella könsroller när man blir föräldrar. Det medför mer ansvar för kvinnan och kan i sin tur påverka hennes sexlust, säger Metros sexexpert Maria Bergström.– Först tycker jag man ska fråga sig om det är ett problem att man har mindre sex. Det behöver det inte vara. Men om det är så måste man försöka hitta närhet i relationen, beröring som inte är direkt kopplade till sex.

För den som är mån om att behålla ett rikt sexliv efter graviditet och förlossning kan det även vara idé att flytta ut på landet. I Vi föräldrars undersökning uppger en högre andel av landsorts- eller småstadsborna att de har sex varje vecka, medan storstadsborna är mer avhållsamma. 17 procent av respondenterna utanför storstadsområdena har sex två gånger i veckan och nästan var fjärde hinner med en herdestund i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro