ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barn till militärer får datorförälder

Tomas Lundin · 18 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Ettor och nollor i stället för kramar och pussar. Amerikanska militären utvecklar en virtuell surrogatförälder för barn som saknar mamma eller pappa i Irak eller Afghanistan.

Ny teknologi har redan gjort det lättare än någonsin för militärer att tala med sina familjer på andra sidan jordklotet. Nu vill USA:s försvarsdepartement ta det ett steg längre och ber mjukvaruutvecklare att komma in med förslag till en virtuell förälder."Historiskt sett har familjer funnit tröst och stöd i fotografier och minnessaker, men teknologin ger förutsättningar för mer interaktiva lösningar", skriver försvarsdepartementet i sin framställan.Åtta av tio barn mellan tre och fem års ålder använder datorer regelbundet, så den här typen av lösning kommer att bli väl mottagen, hoppas man.Den virtuella föräldern liknar den verkliga och ska kunna svara på enkla saker som "Jag älskar dig" och "Jag saknar dig".Applikationen, som går under det fullständiga namnet Virtual Dialogue Application for Families of Deployed Service Members, ska antingen installeras på familjens persondator eller nås via nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro