ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnbarn vann mot mormor i rätten – får tillbaka sin katt

Johan Wikén · 29 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015
Katten på bilden har inget med händelsen att göra.

Katten på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Alamy


När barnbarnet behövde vård tog mormodern hand om hennes katt. Barnbarnet ville sedan ha tillbaka katten – men då vägrade hennes mormor lämna tillbaka den. Nu har fallet avgjorts i Svea hovrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nu 25-åriga kvinnan fick kattungen av sin mamma och hennes sambo när hon var tolv år gammal. Några år senare behövde hon vård på grund av hälsoskäl. Då valde hennes mamma och moster att låta mormodern ta hand om katten, enligt Dagens Juridik.

LÄS MER: Så räddar du livet på ditt husdjur

När kvinnan senare ville ha tillbaka sin katt gick inte hennes mormor med på det. Det uppstod en diskussion om vem som egentligen ägde katten. Mormodern, som nu är i 75-årsåldern, hävdade att det var ”hela familjens katt” och att äganderätten hade övergått till henne.

Barnbarnet valde därför att stämma sin mormor vid Södertörns tingsrätt – som gick på mormoderns linje. Tingsrätten menade att hon hade haft anledning att tro att hon gjort ett så kallat ”godtrosförvärv” eftersom hennes barnbarn inte varit i skick att ta hand om ett husdjur, rapporterar Dagens Juridik.

25-åringen överklagade beslutet till hovrätten som nu ändrar tingsrättens dom. De menar att det står klart att barnbarnet är den rättmätiga ägaren till katten.

Hovrätten beslutar att mormodern ska lämna tillbaka katten till sitt barnbarn.

►LÄS MER: Nytt råttgift dödar husdjur

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro