ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnen döps efter vapen

Linnea Holgersson · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Det är de pangiga bebisnamnen som toppar namnlistorna i USA. Nu har namn som Colt och Remington blivit allt mer populära.

klar

Artikellänk är kopierad

En Colt kanske?
En Colt kanske?Foto: All Over Press

Under år 2002 var det 194 barn som döptes till Colt och 185 barn som döptes till Remington. Sedan år 2012 var Colt uppe i nästan 1000 och 666 stycken döptes till Remington. Ett annat populärt namn är namnet på USA:s ledande skjutvapentillverkare, Ruger, som 23 barn döptes till under 2002. 2012 var namnet uppe i 118.

I Sverige måste en prövning göras av Skatteverket när ett barn ska få ett namn. Men om man flyttar till Sverige med ett namn görs ingen prövning utan då får den personen behålla namnet.

– Vi har ännu inte haft några vapennamn till bedömning i Sverige. Men man gör en prövning vid varje enskilt fall, så om ett sådant namn skulle komma och anses väcka anstöt skulle det inte godkännas, säger Tomas Karlsson, rättslig specialist på Skatteverket.

LÄS ÄVEN: Nu blir det enklare att byta namn

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro