ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnen får betala för borttappade busskort

Christina Blom · 19 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Alla grundskoleelever i Göteborg måste till hösten betala 50 kronor om ett skolkort tappas bort.  150 skolkort om dagen försvinner. Västtrafik tar 50 kronor per ersatt kort i betalt av kommunen, en avgift som från och med höstterminen läggs på de grundskoleelever som tappat kortet.– Det är inte roligt att ta ut avgiften från eleverna, men vem ska annars betala, säger Ann Lundgren (s), kommunalråd med ansvar för skolfrågor.Lena Holm på Majblomman är kritisk och menar att 50 kronor kan vara tufft att betala för den med lite pengar.– Man måste ha ett barnperspektiv. Det är kommunens ansvar att finansiera utbildningen och där ingår busskort.

Jan Ekander, rektor på Göteborgs praktiska gymnasium, vill att skolkortet helt tas bort.– Det är en enorm administrativ apparat att handlägga skolkorten. Det vore mycket enklare om det sköttes direkt mellan kommunen och Västtrafik.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro