ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnen upplevs sötare om personalen är processorienterade

Stockholm TT · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mammorna pratar också mer med barnen, tycker att barnen är sötare och känner dessutom större närhet till barnen, om de får stöd i vården.

Det visar nya forskningsresultat som Anette Ekström, barnmorska och universitetslektor vid Högskolan i Skövde, lägger fram inom kort. I nästa vecka presenterar hon undersökningen i amerikanska forskartidskriften Pediatrics.

I studien har 540 mammor följts i nio månader i samband med barnafödande. De delades in i två grupper där den ena hade vårdpersonal som genomgått processorienterad utbildning. Föräldrautbildningen sträckte sig också från mitten av graviditeten till och med barnets första år.

Den andra gruppen var en kontrollgrupp där mammorna fick traditionellt stöd och föräldrautbildning.

Enligt ett pressmeddelande från Högskolan i Skövde kan en av förklaringarna till att mammorna i den första gruppen uttryckte varmare och tryggare känslor för sitt barn, hänga samman med att den processorienterat utbildade personalen lyfte fram barnets förmåga mer än vårdpersonalen i kontrollgruppen. Samtidigt understryks att mer forskning på området kan vara önskvärt.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro