ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnens drömskogar ska ställs ut på Fredriksdal

Johan Mårtensson · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Gungställning av glasspinnar, stubbar av vinkorkar och en raketkarusell högt över trädkronorna. Genom tittskåp visar 1500 barn från Helsingborg nu sina drömskogar.

- Vi vill ha karusell och rutschkana som går snabbt. I vår skog finns också en träkoja där man kan berätta hemlisar, säger Jonatan Thomsson, 10, från Slottshöjdens skola.

Eleverna har under året fått lära sig allt som är värt att veta träd och ekosystem. Skolgårdarnas grönska har studerats och barnen har åkt på utflykter. Jonatan Thomsson gillar att vara i Pålsjö skog även på fritiden.

- Jag brukar springa i skogen med min pappa, säger han.

Nu har han och cirka 1500 andra tioåringar i Helsingborg skapat egna skogar i miniformat.

- Det är ett bra sätt att lära barnen om ett hållbart samhälle och att vara rädd om det vi har, säger Bengt Selmén, pedagog på Miljöverkstaden.

Tittskåpen kommer att ställas ut fysisk form på Fredriksdal och som bildspel på Dunkers kulturhus. Som ett steg mot en drömskog i naturlig storlek ska alla elever också plantera varsitt träd under våren i Bruces skog i Helsingborg.

Johan Mårtensson

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro