ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnens mat: 2:50 per måltid – dagiset gör storvinst

Josefin Svenberg · 2 Mar 2011
Uppdaterad 2 Mar 2011
Skandaldagis tvingas stänga – praktikant slog barn Under en längre tid har föräldrar på Lilla Ny klagat på brister i förskolans verksamhet.

Skandaldagis tvingas stänga – praktikant slog barn Under en längre tid har föräldrar på Lilla Ny klagat på brister i förskolans verksamhet. Foto: Martin V Johansson


Verksamheten vid förskolan Lilla Ny av "undermålig kvalitet". På tisdagen drogs tillståndet in.

klar

Artikellänk är kopierad

Förskolan Lilla Ny i Gamla stan får sitt tillstånd indraget med omedelbar verkan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande och skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) i går. – Verksamheten vid Lilla Ny är av så undermålig kvalitet att det var ett självklart beslut för mig att fatta. Barnens säkerhet och behov av en bra pedagogisk verksamhet har varit vägledande i mitt beslut, säger Lotta Edholm.

Utbildningsförvaltningen har bland annat kritiserat att barnen får äta för 2:50 kronor per måltid medan förskolan plockat ut en halv miljon kronor i vinst. Vid en inspektion har det dessutom framkommit att en praktikant har slagit ett barn i ansiktet och att två barn glömdes i lekparken i somras.

I väntan på en permanent lösning kommer Södermalms stadsdels­förvaltning att öppna en förskola i tillfälliga lokaler på Rosenlundsgatan. Den öppnas senast den 15 mars och har plats för upp till 40 barn.

Föräldrarna på förskolan bjöds i går kväll in till ett informationsmöte. – Hittills tycker jag att stadsdelen har gjort ett bra jobb. Det är skönt att de kommer med ett alternativ för oss föräldrar, säger Per Frölander, 37, vars barn går på Lilla Ny.

Metro har varit i kontakt med Maj-Lis Kerock, en av förskolans två ägare och chefer, som inte vill uttala sig i ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro