ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnes & Noble startar största e-bokhandeln

Tomas Lundin · 21 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ovan: En demonstration av E-reader, som ska finnas till försäljning nästa år. Barnes & Noble kommer att ha ensamrätt på att sälja e-böcker till den nya läsplattan.

Barnes & Noble tar upp kampen med Amazon. På tisdagen tillkännagjorde  bokkedjan att man att man startar vad man kallar världens största e-bokhandel med över 700 000 titlar.

Den bohemstämplade bokkedjan visar att man på allvar satsar på e-boksmarknaden.

De flesta böckerna kommer att kosta 9.99 dollar precis som på Amazon. B & N meddelade också att man kommer att vara exklusiv leverantör av e-böcker till läsaren eReader från Plastic Logic.År 2010 kommer att bli ett spännande år på e-boksmarknaden. Kampen mellan Amazon och Barnes & Noble kommer att handla minst lika mycket om teknik som om priser och boktitlar. Amazon har redan haft framgång med sin e-boksläsare Kindle i USA. Den väntas till Europa till jul. Men mycket talar för att blott sju millimeter tjocka e-Reader kommer att bli en minst lika stor hajp som Kindle när den släpps i början av 2010.Det går också att ladda ner böcker till telefoner som Iphone och Blackberry från Barnes & Noble.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro