ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnet togs ifrån Sarah – försökte ge det vegankost

Tomas Lundin · 12 Nov 2014
Uppdaterad 12 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Mamman ville att den nyfödde bebisen skulle växa upp som vegan. Nu har barnet tagits ifrån henne sedan hon försökt få det att gå upp i vikt med vegankost.

Sarah Markham från Seminole, Florida, kämpar hon för att få tillbaka sin son – samtidigt som hon ställs inför rätta för att ha misskött honom. 

I centrum av anklagelserna mot mamman finns hennes veganska livsstil. När barnet var mindre än två veckor gammalt hade det förlorat tio procent av sin kroppsvikt – men tvärtemot rådet från läkarna struntade hon i att ta det till sjukhus och gav i stället barnet vegansk bröstmjölkersättning, rapporterar WFTV.  Utöver sin veganska övertygelse tillhör Markham samfundet Sjundedagsadventisterna och förespråkar holistiska behandlingsmetoder framför traditionell sjukvård.

I och med det blev Markham misstänkt för försummande av barnet, som togs ifrån henne. 

– Det är absurt. Det är en mamma som försöker att göra så gott hon kan och samtidigt agerar som en   vegan, vilket hon har all rätt att göra, säger kvinnans advolat till WFTV. 

På torsdagen ska mamman inför domaren vädja inför domaren att få tillbaka vårdnadenom sin son.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro