ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnflickan i Knutby får obevakad permission

Stockholm TT · 18 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Barnflickan" Sara Svensson dömdes i november 2004 till rättspsykiatrisk vård för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Fossmos granne i Knutby. Hon har redan beviljats frigång på sjukhusområdet i Vadstena och efter beslutet i länsrätten får hon sin första åtta timmar långa obevakade permission med sin familj.

"Permissioner skall ingå som ett led i den behandling som patienten genomgår för att möjliggöra en anpassning till livet utanför vårdinrättningen. Av handlingarna i målet och av vad som framkommit vid den muntliga förhandlingen framgår att vården av Sara Svensson avlöper väl och att hennes psykiska tillstånd är stabilt", skriver länsrätten i sin dom enligt Aftonbladets nätupplaga.

Domstolen kräver dock att Sara Svensson tillbringar hela permissionen i sällskap med sina anhöriga, att hon lämnas och hämtas av personal från sjukhuset och att hon inte berusar sig under permissionen.

Svea hovrätt konstaterade i sin dom att Sara Svensson stod under en intensiv och målmedveten påverkan från Knutbyförsamlingens dåvarande pastor, Helge Fossmo, när brotten begicks. Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och för anstiftan till försök till mord.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro