ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnförbjuden jul

Fredrik Hansson · 8 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Trött på all glädje och julputtinutt? Är muterade snögubbar och yxförsedda jultomtar mer för dig? Metro guidar dig genom de alternativa julfilmerna.

klar

Artikellänk är kopierad

”Christmas evil” (1980)

Harry traumatiseras när han som barn inser att tomten inte finns. Trettio år senare jobbar han på en leksaksfabrik och efter en julfest blir han vansinnig. I klädd tomtekläder ger han sig ut på en julig dödsturné.

”Jack Frost” (1996)

Med taglinen "He’s chillin and killin" berättar "Jack Frost" historien om mördaren som efter en bil-olycka smälter samman med snö. Den muterade snögubben bestämmer sig för att utkräva hämnd.

”Silent night, deadly night” (1984)

Skapade stor kontrovers. En ung pojke ser sina föräldrar mördas av en okänd man i tomtedräkt. Många år senare bryter han ihop, drar på sig tomtekostymen och slaktar allt i sin väg. Fick fyra uppföljare.

”Santa’s slay” (2005)

En demon förlorar ett vad till en ängel och tvingas spendera 1 000 år som jultomten. Nu har 1000 år gått och tomten är sugen på blod. James Caan, Fran Drescher och Rebecca Gayheart syns i cameoroller.

”Stilla natt, blodiga natt” (”Black christmas” 1974)

Kultförklarad slasherklassiker med Bob Clark i registolen. Några tjejer får en rad skrämmande samtal från en okänd man som hotar att döda dem. Mannen håller sitt löfte och en efter en dör tjejerna. Nyinspelad 2006.

”Gremlins” (1984)

Spielbergproducerad jul-klassiker där den mjuka och gulliga Gizmo ofrivilligt ger liv åt en hel pluton av illasinnade Gremlins efter att ha fått mat efter midnatt. Uppföljaren som kom 1990 utspelar sig vid nyår.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro