ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnpanelen: Så bra är årets julkalender

Emma Björkman · 1 Dec 2013
Uppdaterad 1 Dec 2013
”Barna Hedenhös uppfinner julen” handlar om elvaåriga Stella som bor hos sin stränga farmor under december. Ett  magiskt sagogryn gör att familjen Hedenhös plötsligt landar i nutiden. Julkalendern har premiär på söndag och sänds på helger klockan 8.45 och klockan 18.45 och på vardagar klockan 7.15 och klockan 18.45.

”Barna Hedenhös uppfinner julen” handlar om elvaåriga Stella som bor hos sin stränga farmor under december. Ett  magiskt sagogryn gör att familjen Hedenhös plötsligt landar i nutiden. Julkalendern har premiär på söndag och sänds på helger klockan 8.45 och klockan 18.45 och på vardagar klockan 7.15 och klockan 18.45. Foto: Gustav Hugosson


På söndag har årets julkalender Barna Hedenhös uppfinner julen” premiär. Metro har låtit tre barn tjuvkika på de tre första avsnitten. ”Spännande” och ”rolig” är två av panelens omdömen.

klar

Artikellänk är kopierad

Agnes, 9, tycker inte att julkalendern är läskig.
Agnes, 9, tycker inte att julkalendern är läskig.Foto: Gustav Hugosson
Ronja, 11, vill se alla avsnitt direkt.
Ronja, 11, vill se alla avsnitt direkt.Foto: Gustav Hugosson
Theodor, 8, tror att kalendern passar  bäst för sju- och åttaåringar.
Theodor, 8, tror att kalendern passar  bäst för sju- och åttaåringar.Foto: Gustav Hugosson

”Kommer försöka titta varje dag”

Agnes Svensson, 9. Jag tycker om julkalendern, det är likt ”Barna Hedenhös”-böckerna och man känner igen figurerna. Jag tycker att den var rolig, alla julkalendrar är roliga. Den var spännande men inte läskig. Det enda som var lite läskigt var musiken, även om man inte har så högt ljud på känns det som att det är högt.

Det är ganska bra julkänsla i kalendern, de har lyckats bra med snöeffekten och de säger i början att den utspelar sig i december. 

Jag tycker att den passar bäst för barn som är åtta år eller äldre. Jag kommer att försöka titta på den varje dag. ►LÄS MER: Böcker om Barna Hedenhös kritiseras för rasism

”Var inte bäst men jättebra”

Ronja Burghauser, 11. Jag tycker att julkalendern verkade jättebra och spännande. Jag ville se alla avsnitt direkt. Den handlar om att julen ska uppfinnas så det var lite julkänsla med vinter och snö. Stenåldersmänniskorna verkade galna och var jätteroliga. 

De avsnitt jag såg var inte läskiga men statsministern verkade vara lite elak. 

Jag tror att barn som är lika gamla som jag och lite äldre kommer att tycka att julkalendern är rolig. 

Den får fyra Glober i betyg eftersom den inte var bäst men jättebra och jag kommer absolut att titta på alla avsnitt.LÄS MER: Tidresa med Barna Hedenhös i julkalendern

”Mycket action och coola grejer”

Theodor Strömqvist-Andersson, 8. Jag tycker att den var jättebra och rolig. Det var spännande när man fick se hur farmor har det och hon sa att Stella inte fick röra något, det var lite läskigt också och då blev jag spänd i kroppen. 

Statsministern var ganska elak, det var också spännande. 

Det var lite julstämning när det snöade och man såg att det var kallt.  Jag tycker att julkalendern passar bäst för killar och tjejer som är sju eller åtta år. Den får fem i betyg för att det var så mycket action och jättecoola grejer i den. Jag tänkte direkt ”Å, det här ska jag se!”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro