ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnskötare misstänks för grovt narkotikabrott – får fortsätta jobba

Karl Enn Henricsson · 13 Aug 2018
Uppdaterad 13 Aug 2018
Barnskötaren misstänks för grovt narkotikabrott efter att polisen hittade stora mängder pengar och kokain i en bostad.

Barnskötaren misstänks för grovt narkotikabrott efter att polisen hittade stora mängder pengar och kokain i en bostad. Foto: Polisen


Kvinnan, som är i 30-årsåldern, arbetar som barnskötare i Stockholmsområdet. Samtidigt misstänks hon för grovt narkotikabrott. Det handlar om mängder med höghaltigt kokain. Självklart ser vi allvarligt på misstankar om brott hos våra medarbetare”, säger arbetsgivaren.

klar

Artikellänk är kopierad

I januari slog polisen till mot en lägenhet i Stockholmsområdet. I lägenheten hittades nästan 320 000 kronor i kontanter, och dokument.

Dessutom hittades strimlat papper och papper som låg i en balja med spritlösning. Materialet skickades till NFC, Nationellt forensiskt centrum.

– Det visade sig att pappret innehöll kokain. Man kunde få ut cirka 600 gram kokain. Men en del av pappret var tidigare urlakat och jag menade att man totalt ur pappret kunde få ut ett och ett halvt kilo kokain, har åklagare Lucas Ericsson tidigare berättat för Metro.

Arbetsgivaren: Ser allvarligt på misstankarna

En 45-årig man har dömts för grovt narkotikabrott till fem och ett halvt års fängelse. Även hans sambo, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för samma brott.

Nu kan Metro berätta att hon arbetar som barnskötare i Stockholmsområdet.

”Självklart ser vi allvarligt på misstankar om brott hos våra medarbetare”, skriver HR-chefen för det aktuella området i ett mejl till Metro.

LÄS MER
Knarkligans matbluff – smugglade kokain i konservburkar

Kvinnan var redan tillsvidareanställd då misstanken om grovt narkotikabrott uppkom. ”Vi begär alltid utdrag ur belastningsregistret av alla som ska arbeta med barn, i utdragen får arbetsgivaren information om någon är dömd för grovt brott”, skriver HR-chefen vidare.

HR-chefen menar att de inte kände till att barnskötaren utreds för grovt narkotikabrott, och skriver: ”Vilka åtgärder vi kommer att vidta är för tidigt att svara på idag, vi kommer att utreda ärendet och göra en bedömning om vilka åtgärder som ska vidtas”.

Väntar på svar från analyser

Kvinnan själv nekar till brott. Under utredningen har hon berättat att hon inte kände till att det fanns droger i bostaden, och att hon tar avstånd från narkotika. Hon beskriver situationen, att hon misstänks för grovt narkotikabrott, ”som en mardröm”.

Kvinnan är inte frihetsberövad och åklagare Lukas Eriksson har ännu inte fattat beslut om han ska väcka åtal mot henne.

– Jag väntar fortfarande på besked från den tekniska utredningen. Om vi hittar spår från henne på materialet kan det bli aktuellt med åtal, men annars kommer det inte bli det.

Han fortsätter:– Hennes man tog på sig att det var han och ingen annan som låg bakom det, så att säga.

Metro har varit i kontakt med kvinnans advokat, som inte vill kommentera ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro