ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Barnvänlig superhjälte

Gunnar Rehlin/TT Spektra · 16 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Jessica Alba och Chris Evans i Fantastiska Fyran. 

Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Jessica Alba och Chris Evans i Fantastiska Fyran. 


klar

Artikellänk är kopierad

SURFARE. Den nya filmen om Fantastiska Fyran är en av alla tiders mest barnvänliga superhjältefilmer.Och det är precis som det är tänkt. – Det här är en film för alla fans, inte minst alla de barn som tycker om oss, säger Jessica Alba.

I ”Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” som har svensk premiär nu på fredag den 24 augusti  får superhjältekvartetten en ny fiende – en glittrande rymdvarelse som far fram på en surfbräda och orsakar förödelse över hela världen. Men är han ond, eller har han en dold agenda?

Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans och Michael Chiklis är tillbaka som superhjältarna, liksom Julian McMahon som deras dödsfiende Dr Doom.Silversurfaren, det är en rollfigur helt skapad i datorn.Jessica Alba återfinns gång på gång på listor över världens sexigaste kvinnor. Och i den nya Fantastic Four-filmen är hon naken – eller?– Nej, jag har aldrig varit naken på film. Visst ser det ut i filmen som om jag är det, men jag hade faktiskt en hudfärgad kroppsstrumpa på mig. Den gick nedanför mina knän, och jag var aldrig det minsta naken, säger hon och skrattar.

Härom året stämde Alba Playboy för att tidningen haft en bikinibild av henne på omslaget och antytt att hon var mer naken inne i tidningen. Det tyckte hon var att gå för långt, men hon har inget emot att vara omslagsflicka för herrtidningar.– Det är bra marknadsföring. Jag ger intervjuer även för damtidningar och ungdomstidningar, men det är det jag gör för herrtidningarna som får störst genomslag. Sedan får man ta att de ibland skriver det de vill, oberoende av vad jag har sagt. Jag kan inte oroa mig för mycket över det. Det är viktigare att försöka vara en bra människa, säger hon.I nya filmen jagas Fantastiska Fyran av kändispress. Finns det likheter med hennes eget liv?

Nja, inte riktigt, hävdar hon.– Sue är en vetenskapskvinna som har blivit offentlig superhjälte. Hon har inte bett om det här. Jag har själv valt att bli skådespelare, och jag vet att sådan här uppmärksamhet kan bli en följd av det. Däremot har jag valt att aldrig tala om privatliv. Det är ett bra sätt att hålla balansen.

Och om hon själv skulle få välja en superhjälteegenskap, vilken skulle det vara?– Det skulle vara riktigt coolt att kunna flyga.

klar

Artikellänk är kopierad

Gunnar Rehlin/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro